20091115

the more I see, the less I know, the more I like to let it go... [vasárnap.]

A mai süteményem: (fotót nem enged feltölteni, új bejegyzésbe megpróbálom... néha hülye ez a blogszerver, vagy mijez... O: )
A piskótatésztához:
4 tojás (sárgája és fehérje külön)
4 ek cukor
4 ek liszt
fahéj ízlés szerint
A 4 fehérjét habbá verni, mikor már kemény kanalanként bele a cukrot és lisztet, egyenként bele a sárgájákat, aki szereti, fahéjat tehet bele ízlés szerint, 160°C-on 15-20 percig sütni.
Kekszes töltelék: (mint a kókuszgolyóba)
20 dkg háztartási keksz
1 ek kakaó
10 dkg porcukor
kb. 5 dkg vaj
kb 1 dl tej
A kekszet ledarálni, hozzá a porcukrot és a kakaót, összekeverni, összegyúrni a vajjal és tejjel. Mivel igazából nem tölteléknek való, kicsit komplikált a piskótára rakni, de megoldható, lapossá kell nyomogatni. (:
Az "öntethez":
1 tábla (tibi) étcsoki (100 g)
kókuszreszelék ízlés szerint
kb. 1 dl tejszín
a csoki édesítéséhez ízlés szerint cukor
A csokit vízfűrdőn (nagyobb lábasba vizet forralni, rátenni egy kisebbet, hogy a fülével ki lehessen "akasztani", beleérjen a forró vízbe, a kisebbe bele a csokit) megolvasztani, ezzel a módszerrel nem tud leégni, bele cukrot és kókuszt ízlés szerint, a tejszínt hígításhoz, hogy öntet állagú legyen, végül ha megolvadt ráönteni a a tortára.
Nagyjából másfél órát vesz igénybe, és nálunk elnyerte a család tetszését. (: A recept a fejemből pattant ki, illetve ugyebár a piskóta és a kókuszgolyó alap már eleve megvolt, csak össze kellett rakni gondolatban, és valami öntetet hozzá. (:
Bocsánat a szétszórt megfogalmazásért, késő van már, és nem volt jó napom... igazából az elmúlt 4 napom nem volt túl jó. najó, kivéve a péntek délutánt/estét, de még a délelőtt is szörnyű volt... húzós az élet, semmit nem változott attól, hogy 16 lettem... sőt. egyre nagyobb szívás. this life is so sick... óó, hogy milyen igaz... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. 'kimehetsz az Andie mellé aludni'; köszi. (:
de legalább pénteken este jó volt Ancsival, Poliban Quentin Tarantino marathon, 3 filmet néztünk meg, kutyaszorítóban, tiszta románc és natural born killers, bár az utóbbi felét átaludtam véletlenül. Feliratosan néztük őket, legjobban a második tetszett, és abból értettem a szövegből a legtöbbet, aztán a született gyilkosok (a harmadik) is tetszett. csak hát ugye azt átaludtam... Több mint 1 órát aludtam belőle... :D
na, most jóéjt, remélem a jövőhetem kevésbé lesz "tragikus". gúdbáj.

1 megjegyzés:

zapa írta...

Hey oh listen what I say oh

(Andie=Angie)